Skip to content

Zorgt voor (h)eerlijke wijnen

Onze filosofie

In de wijngaard gaat kwaliteit voor alles. We willen de impact van onze activiteiten op het milieu en klimaat minimaliseren en telen onze druiven op een zo duurzaam mogelijke manier. Dit doen we door bijvoorbeeld alle reststoffen (van zowel de plant als de druif) te gebruiken in het productieproces. Daarnaast worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt tegen onkruid en beperken we het gebruik van pesticiden tot een absoluut minimum. Ook hoeft er door het gebruik van nieuwe rassen (zoals Souvignier Gris en Cabernet Cortis) vele malen minder gespoten te worden met fungiciden omdat de planten van nature beter bestand zijn tegen schimmels. 

Doel is om de wijngaard optimaal te laten gedijen waardoor de best mogelijke druiven geteeld kunnen worden. Om dit doel te bereiken worden er gedurende het seizoen op geen enkele wijze concessies gedaan. Bij iedere beslissing die invloed heeft op de kwaliteit (en dat zijn er meerdere per dag), wordt gekozen voor de weg die leidt naar de mooiste druiven. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor wijnbouwadviseur Stan Beurskens van wijngaard St. Martinus. Hij bezoekt regelmatig de wijngaard om met zijn deskundige blik naar de groei van de druiven te kijken en mee te denken over het wijngaardenieren.

Als de druiven een optimale rijpheid behaald hebben, worden ze met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de wijnen. Het vinificatieproces vindt plaats in de wijnkelders van St. Martinus te Vijlen.